Galvin Green:  Met het enige jaren geleden geïntroduceerde "GORE–TEX Comfort Mapping Concept" heeft Galvin Green zich een prominente plaats verworven bij een selecte en zeer kleine groep toonaangevende fabrikanten van "all weather" golfkleding. Het Scandinavische functionele design, de strakke tijdloze lijnen en de, in de complete lijn regenkleding aanwezige, lagen waterafstotend en ademend GORE–TEX laminaat maken de Galvin Green kleding uniek.

Het is opmerkelijk hoeveel dunner en lichter de tegenwoordig gebruikte stoffen zijn, zonder dat dit de beschermende eigenschappen of de duurzaamheid van het verwerkte materiaal heeft beïnvloed. Galvin Green geeft er blijk van een scherp oog te hebben voor de behoeften en de wensen van de veeleisende golfconsument. Over ieder klein detail is nagedacht en er zijn toepassingen bij, waar u misschien wel nooit bij hebt stilgestaan. Zo zijn er kragen die in de wijdte kunnen worden aangepast met speciale sluiters om te voorkomen dat er regenwater in uw nek loopt. Ritsen en zaksluitingen zijn uiteraard geheel waterdicht. Er zijn GORE–TEX Soft Shell met "Waffle Fleece" gevoerde rug–en beenpanden voor maximale bescherming en extra warmte. Er is een extreem lichte GORE–TEX Paclite Shell stof in een stretchvariant die de golfer meer bewegingsvrijheid geeft. Vanzelfsprekend heeft ieder kledingstuk oneindig veel verstelmogelijkheden in de vorm van rijgkoorden, elastische sluitingen en klittenbandsluitingen en kan het met simpele handelingen ofwel strak tegen het lichaam of juist losjes worden ingesteld. De naadloze, niet gestikte en volledig geïntegreerde elastische delen in de pakken en jacks buigen met de golfer mee in zijn bewegingen en zorgen voor maximale protectie.

Laminaat is een zeer kostbaar materiaal, hoe meer je er van verwerkt in een kledingstuk, hoe hoger de prijs zal worden. Galvin Green heeft in iedere prijsklasse verschillende alternatieven. U kunt gaan voor maximale protectie met alle toeters en bellen en wel vier verschillende soorten laminaat, of kiezen voor een eenvoudiger oplossing met twee lagen laminaat. Welke u ook verkiest, u bent altijd op effectieve wijze beschermd tegen de meest extreme weersomstandigheden.

De toekomst van GORE–TEX

In het verlengde van de succesvolle comfort mapping technologie is het nu ook mogelijk om buiten– met binnenlagen te combineren. In de praktijk kunnen 3 lagen shell samengevoegd worden met, om het even welk, voeringmateriaal zonder te stikken of op een andere wijze de beschermende laag te beschadigen. Als bijvoorbeeld de borst en nek van isolatie moeten worden voorzien kan er op die plekken fleece materiaal worden verwerkt. Extra kussens of "padding" kunnen de ellebogen of schouders beschermen, de okselholte kan plaatselijk voorzien worden van een antibacteriologische laag en ga zo maar door. Met hitte en druk worden de lagen samengevoegd zonder de stof te perforeren. Op dezelfde wijze is het zelfs mogelijk om zaken als zakken in de stof te verwerken. Omdat de stoffen steeds dunner en flexibeler worden ontstaan er nieuwe tussenvormen met specifieke functies. De grenzen tussen hard shell (waterproof maar minder ademend) en soft shell (beter ademend maar minder waterproof) zullen hiermee uiteindelijk vervagen. De nieuwste ontwikkelingen richten zich we met name op de luchtdoorlaatbaarheid.


Galvin Green collectie overzicht |

Galvin Green GORE-TEX Performance Shell

De Galvin Green collectie is onderverdeeld in verschillende segmenten. Allereerst zijn er de Limited Editions: topmodellen Arch(Performance Shell), Bow (Windstopper Soft Shell), Dustin (Insula body mapping pullover) en Mills (Ventil8 body mapping short sleeve shirt) zijn het ultieme voorbeeld van de meest vooruitstrevende technologische vernieuwingen. Vervolgens is er de uitgebreide lijn GORE–TEX Performance Shell kledinglijn voor golfers die een maximum aan bescherming, comfort, functionaliteit en duurzaamheid wensen. Deze jacks en pantalons hebben het allemaal. Ze zijn waterproof, ademend, slijtvast en hebben een speciaal voor golfers ontwikkelde optimale pasvorm met veel bewegingsvrijheid. Herenmodellen zijn onder andere de Astor, Ayers, Atwell, Ardell en Anton Jacks en de Alf pantalon. Voor de lady Golfer zijn er de Alda, AIM, en Alexandra Jacks en de Alva GORE–TEX Performance Shell pantalon.

Galvin Green GORE–TEX Paclite Shell


Iets luchtiger en lichter wordt het met de Ultra–Light serie GORE–TEX Paclite Shell producten. Net zo effectief tegen wind en water maar makkelijk op te vouwen en in uw golftas mee te nemen, speciaal voor die dagen in het seizoen dat u plotsklaps overvallen wordt door snel slechter wordende weersomstandigheden. Herenmodellen zijn onder andere de Arly en Arno jacks met lange mouw, de Ajay en Alvis modellen met korte mouw en de Aquila en August pantalon. Voor de dames zijn er de "full zip" Althea, Alivia en Arissa jacks en de Annie en Aubrey GORE–TEX Paclite pantalons.

Galvin Green Windstopper


De Galvin Green windstoppers zijn compleet windproof en voorkomen het te snel afkoelen van het lichaam. De ademende combinatie van laminaat en het windstopper membraan voert transpiratievocht van de huid weg naar buiten. De temperatuur regulerende toepassingen houden uw lichaamstemperatuur altijd op de voor sportinspanningen gewenste ideale waarden. De Galvin Green lichtgewicht windstopper jacks zijn zeer comfortabel, fluisterstil en geven u een maximum aan bewegingsvrijheid. Voor de heren zijn er de modellen Bay en Burns met lange mouw en het model Berkley met korte mouw. Verder zijn er de Boyd bodywarmer en de Bastian pantalon. Voor de dames zijn er de Blanca en Beyla jacks met lange mouw en is er de Bibbi bodywarmer.

Galvin Green Insula


Met de Galvin Green Insula pullovers, jacks, en bodywarmers heeft u altijd een perfecte ademende isolatielaag die het lichaam warm en comfortabel houdt. De zachte stretchstoffen geven u veel bewegingsvrijheid. Deze kledingstukken vormen een ideale combinatie met de GORE–TEX en Windstopper producten. Voor de heren zijn er de Dean, Douglas en Desmond pullovers, het Danny "full zip" jack en de Derek en Denison bodywarmers. Voor de dames zijn er de Debra, Destiny en Dionne jacks en is er de Dee bodywarmer.

Galvin Green Ventil8


Met de Galvin Green Ventil8 polo,s, mouwloze tops, skorts, driekwart– en lange pantalons blijft u zelfs in de meest extreme warme omstandigheden koel . De soepele , zachte ademende stof geeft u het gevoel alsof er constant een licht verkoelend briesje over uw huid blaast. De permanente antibacteriële eigenschappen en het feit dat transpiratievocht snel aan de oppervlakte verdampt houden u te allen tijde fris.

Skintight: als een tweede huid


Galvin Green heeft zijn technisch geavanceerde lijn golfondergoed voorzien van "body mapping technology". De Skintight Compression 10 serie shirts en broeken zijn het meest geschikt voor temperaturen onder de 10 graden Celsius. De uit meerdere dunne lagen opgebouwde stof geeft extra compressie en warmte in het gebied van de bovenste rugspieren. (De spieren die u het meest intensief gebruikt voor het maken van uw swing). De compressietechnologie, gericht op het stimuleren van de bloedcirculatie en het optimaliseren van de zuurstoftoevoer naar de spieren, verbetert het uithoudingsvermogen en voorkomt verzuring. Speciale holle vezels zorgen voor de benodigde extra warmte en voorkomen dat u te snel afkoelt. Om de onderkleding zo comfortabel mogelijk te maken zijn alle delen die vrij moeten kunnen bewegen extra flexibel. Op de lichaamsdelen die extra warmte en transpiratie produceren zijn de kledingstukken voorzien van een speciale ademende "mesh" stof voor een optimale ventilatie.

De Galvin Green Skintight 20 serie is speciaal bedoeld voor maximaal presteren in temperaturen onder de 20 graden Celsius. De hemden en de leggings in deze onderkledingserie zorgen voor een optimale ventilatie en vochtregulering. Ook hier zorgt de compressietechnologie voor het verbeteren van de bloedcirculatie en de zuurstofopname van de spieren, wat u meer uithoudingsvermogen geeft en vermoeidheid en blessures voorkomt.

De Skintight Fresh serie onderkleding is ademend, vochtregulerend en heeft permanente antibacteriële eigenschappen (deze blijven werkzaam, ongeacht hoe vaak u de kleding wast). Kortom, de Galvin Green Skintight Fresh kleding vormt een prima basislaag waarmee u gegarandeerd onder alle omstandigheden fris blijft.


Een ideaal microklimaat:

Met het blote oog is het niet waar te nemen, maar een extreem dunne luchtlaag omsluit ons complete lichaam, waar we ook gaan of staan. Dit is wat we het "microklimaat" noemen. Het meest comfortabel voelen wij ons in een microklimaat met een constante temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheidsgraad van 30%. Zelfs de kleinste verandering in deze ideale waarden kan ongemakkelijk aanvoelen. Toch is wat goed is voor bijvoorbeeld de handen, niet automatisch goed voor de schouders of voeten. En er zijn meer verschillen: wanneer het koud is kan de temperatuur van uw armen en benen 7 graden lager zijn dan de rest van uw lichaam zonder dat u dit direct in de gaten heeft.

Als u uw hoofd niet beschermt tegen de kou kunt u in korte tijd meer warmte verliezen dan uw gehele lichaam kan produceren. Zelfs een warme jas kan dit niet voorkomen. De torso is een groot oppervlak dat koud en nat kan zijn aan de ene kant en warm en droog aan de andere. De schouders en onderrug regio's zijn extra gevoelig voor een te snelle afkoeling. Om comfortabel te kunnen golfen zijn dit dus aandachtsgebieden die vragen om extra bescherming tegen de kou. Handen produceren nogal wat zweet en staan als eerste bloot aan extreme weersomstandigheden. De bloedcirculatie is bij koude vertraagd, daarom dreigt er altijd bevriezingsgevaar bij extreme kou. Het warm en droog houden van de handen is dan ook cruciaal. De benen maken 30% uit van uw lichaamsvolume, een gebied dat te groot is om onbeschermd te laten. Uw pantalon draagt u de hele dag door, zowel bij het knapperende haardvuur als op een gure regenachtige golfbaan. Ook de pantalon moet u beschermen tegen de extreme weersomstandigheden. Voor de voeten is het al niet anders. De gemiddelde voet produceert een kwart kopje water per dag in ruststand en een vol kopje bij inspanning of in warme weersomstandigheden. Als u geen ademend schoeisel draagt verzamelt al dit vocht zich in uw sokken.

De juiste bescherming is een combinatie van materialen en eigenschappen. Zo is er een basislaag dicht op de huid die transpiratievocht direct afvoert. Hiermee voorkomt u dat uw huid klam en koud aanvoelt. Deze laag moet van buitenaf worden beschermd, anders kan het afgevoerde vocht weer terugvloeien naar het lichaam. In de regel gebruikt men hiervoor niet absorberende synthetische materialen die isoleren en het transpiratievocht afvoeren. Het tweede belangrijke beschermingselement is de isolatielaag. Deze laag wordt over de basislaag gedragen om de lichaamswarmte vast te houden, ook als u constant in beweging bent. Hiervoor worden meestal synthetische en wollen stoffen gebruikt omdat deze weinig vocht absorberen en het best isoleren. Tenslotte is er de weerbestendige laag of "shell". Deze laag zorgt voor het draagcomfort en beschermt tegen de wind, het water en de kou. Een goede "shell" of weerbestendige laag is waterproof, windproof en ademend tegelijk. Transpiratievocht kan bij deze laag gemakkelijk naar buiten worden afgevoerd door microporiën die tegelijkertijd van buiten komende waterdruppels tegenhouden.

Winkelverkooppunten:

Golfplaza - Eindhoven - Golfplaza.nl
Golfplaza - Utrecht - Golfplaza.nl
Golfplaza - Rijswijk - Golfplaza.nl
Golfplaza - A'dam - Golfplaza.nl
Club Hockey - Tilburg - Clubhockey.nl
Eras Golf Fashion - Vught - Erasgolf.nl
Golfshop Texel - Texel - Texelse.nl
Proshop Heemskerk - Heemskerk - Heemskerkse.nl
Golfstore Heidemeer - Heerenveen - Heidemeer.nl
Golfstore Friesland - Leeuwarden - Golfstore friesland.nl
The Dutch - Spijk - thedutch.nl
Eindhoven Golfstore - Eindhoven - Eindhovengolfstore.nl
Amsterdam Golfstore- Amsterdam - amsterdamgolfstore.nl
Golfers Point - Naarden -
Golferspoint.nl
Rijswijkse Golfshop - Rijswijk - rijswijksegolfshop.nl
Sporthaantje - Drachten-sporthaantjedrachten.nl
Sporthaantje - Zwolle - sporthaantjezwolle.nl
Golfbaan Spaarnwoude - Spaarnwoude - Spaarnwoude.nl
Golf X - Steenwijk - GolfX.nl
Golfetc- Valkenswaard - Golfetc.nl
Golf Experience Centre- Elst-
Golf Experience Centre welderen.nl
Crayestein Golf - Dordrecht - Crayesteingolf.nl