Volg ons :  

Golfmerken | reizen

Bond in motion

Noordwest-Europa specialist Buro Britain heeft een nieuw arrangement samengesteld op basis van de tentoonstelling "Bond in motion: 50 years of Bond vehicles" die in het National Motor Museum te Beaulieu in het zuiden van Engeland te zien is. Dit jaar viert de filmheld James Bond zijn vijftigjarig jubileum op het witte doek, samen met het veertigjarig bestaan van het National Motor Museum genoeg reden om vijftig voertuigen uit de beroemde films tentoon te stellen.

Auto's van 007 die in het museum te bezichtigen zijn, zijn onder andere de Aston Martin DB5 (Goldfinger 1963), de Mercury Cougar uit On Her Majesty's Secret Service (1969) en de Lotus Esprit S1 uit The Spy Who Loved Me (1977). Buro Britain biedt een individuele 5–daagse hotelreis aan inclusief de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich v.v. per Stena Line nachtferry en overnachtingen in het Beaulieu Hotel in the New Forest. Vertrek is dagelijks mogelijk tot eind oktober. Kijk voor meer informatie over het Bond in motion arrangement of andere reisproducten van Buro Britain op www.burobritain.nl

Golfmerken | Handige tips

Schoenengoeroe

Verscholen aan de rand van een chique woonwijk in Zeist ligt een ambachtelijke schoenmakerij. De Leest is de thuisbasis van golfschoenen goeroe Jan Vermeulen en zijn zoons Marchél en Victor. Wie last heeft van semi–orthopedische klachten is hier aan het juiste adres. De Leest weet veel over de klassieke, geheel van leer gemaakte, golfschoen en het belang van comfort, balans en het corrigeren van het te ver doordraaien bij de naar binnen gerichte en naar buiten gerichte rollende voetbeweging.

Goede golfschoenen plaatsen de voet in een neutrale positie als de voet wordt opgetild en helpen effectief tegen vermoeidheid, een van de belangrijkste veroorzakers van blessures. Fabrieksmatig gemaakte semi–orthopedische golfschoenen zijn tegenwoordig een zeldzaamheid en daarom moeilijk te vinden. De Leest heeft nog een kleine collectie van deze schoenen op voorraad. Semi–orthopedische golfschoenen hebben een speciaal op de voetstand aangepast ondersteunend en schokdempend binnenwerk, meer ruimte in de voorvoet (extra breed) en een extra verstevigd contrefort of hielstuk.

Indien gewenst kan de Leest uw favoriete wandelschoenen van spikes voorzien. Naast dit specialistische werk voert de Leest ook gangbare reparaties uit zoals het uitboren en vervangen van dolgedraaide spikes, het vervangen van lederen zolen met spikes, het waterdicht maken van schoenen, het vervangen van kapotte ritsen in golftassen en tal van andere reparaties. www.golfservice.nl

Golfmerken | lifestyle

Bij de tijd

De recent gehouden Baselworld 2012 beurs in Lausanne, Zwitserland, is een must voor iedereen die zich bezighoudt met de verkoop en distributie van uurwerken, juwelen en aanverwante zaken. In totaal 104,300 bezoekers vergaapten zich acht dagen lang aan de laatste innovaties en creaties van gerenommeerde horlogemerken en juwelenmakers. Dankzij onder andere de overweldigende belangstelling van "emerging markets" zoals Azië en het Midden–Oosten, was er van enige terugval in de markt voor luxeproducten weinig te merken. Zo werd uit de cijfers van het jaar 2011 duidelijk dat er 29,8 miljoen horloges werden geëxporteerd met een waarde van een slordige 19.3 miljard Zwitserse franken (€16 miljard). Op de 40ste editie van deze allesbepalende beurs was het drukker dan ooit en de vooruitzichten voor het komende jaar zijn al even rooskleurig. Voor de Zwitserse horlogemakers was Baselworld opnieuw het ideale presentatieplatform. De bedrijven lieten overtuigend zien dat veel van het pionierswerk en de productinnovaties in deze industrie uit Zwitserland afkomstig zijn. Opvallend was de vintage trend en de merken die al hun traditie, kennis en ervaring samenbundelden in ingetogen modellen met monochroom of two-tone variaties op de tinten zwart, wit en zilver. De mechanische horloges met subtiel opengewerkte behuizing en zichtbaar werkende onderdelen stalen de show. Aan de horlogebandjes werd extra veel aandacht besteed. De materialen varieerden van klassiek bruin leer tot synthetisch, met een breed palet aan kleuren en texturen.

Meer